De achtergrond

Marel Poultry B.V. (voorheen Stork Poultry Processing) ontwerpt, verkoopt, produceert en onderhoudt systemen voor verwerking van kippen, vleeskuikens, kalkoenen en eenden. Met een sterke focus op innovatieve technologieën en service worden in-line oplossingen met ongeëvenaarde betrouwbaarheid voor elke capaciteit en elke stap in het proces aangeboden. Het bedrijf is ontstaan vanuit Stork en heeft
in de loop van de jaren een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve bedrijven in de voedselverwerkende industrie. Klant specifieke eisen en wensen staan aan de basis van op maat gemaakte systemen gebaseerd op standaards.

De probleemstelling

Binnen de totale productportfolio bleek een bepaald product steeds lastiger met voldoende marge te verkopen. Aanvankelijk werd gekozen voor uitbesteding hiervan, maar uiteindelijk is besloten om een greenfield op te zetten om vanuit een nieuw perspectief tot een disruptieve oplossing te komen.

Kern van de greenfield:

  • Lean processen voor Sales, Engineering, Productie, Service
  • Klantvraag en -specificaties “vertalen” door middel van smart CTO engineering processen
  • Model Based Definition ontwerp-methodieken als basis voor een volledig Model Based Enterprise

De uitwerking van de greenfield behelst een traject waarbij, parallel aan de ontwikkeling van het nieuwe product SystemFlex, nieuwe processen met geautomatiseerde ondersteuning binnen engineering werkvoorbereiding, productie en assemblage zijn ingericht.

De aanpak

IPL heeft gedurende meer dan 3 jaar een bijdrage geleverd aan de inrichting van de greenfield bij o.a. de volgende projecten:

  • Uitwerken van een blauwdruk voor nieuwe processen en automatisering
  • Definiëren van een roadmap en de initiële inrichting en invoering van een greenfield, inclusief geautomatiseerde ondersteuning gebaseerd op MBD productdefinities
  • Ontwerp-gebaseerde geautomatiseerde kostprijsberekening in PLM

Het succes

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl

Download Caseblad