De vraag

U bent op zoek naar een nieuw ERP systeem. Het bestaande systeem voldoet niet meer. Daarom zijn in de loop van de tijd allerlei losse Excel-bestanden ontwikkeld. Wat u precies aan functionaliteit nodig hebt, is nog niet duidelijk geformuleerd. Bovendien denken de verschillende afdelingen hier verschillend over.

Het aanbod van ERP systemen is groot en het is moeilijk tot een verantwoorde keuze te komen. Het selecteren van een ERP systeem is voor u geen dagelijks werk en de deskundigheid en ervaring hiermee zijn beperkt. Toch wilt u zeker weten dat u het juiste ERP systeem kiest.

Onze aanpak | ERP Selectie

Al meer dan 20 jaar ondersteunt IPL Advies bedrijven bij het selecteren van een nieuwe ERP systeem. De door ons ontwikkelde methodiek heeft zich dan ook in de praktijk bewezen. We kunnen samen met uw mensen op zeer efficiënte wijze en met volledig onderbouwde beslissingen het selectietraject uitvoeren. Dit tegen beperkte kosten en waarbij in korte tijd de risico’s voor u worden afgedekt. Selecteren van ERP, maar ook andere bedrijfssoftware, is ons vak. We hanteren hierbij een bedrijfskundige benadering: uw bedrijfsprocessen staan centraal. Dit geldt voor ERP selecties maar ook voor selecties van PCF, PDM of PLM systemen.

Bij het selecteren van een ERP Systeem maken we gebruik van eigen tools, standaard formats en checklists die u snel op weg helpen. De belangrijkste hulpmiddelen zijn onze geavanceerde selectietools, gebaseerd op onze jaarlijkse eigen, onafhankelijke evaluaties van ERP-systemen.

Samen met u stellen we uw profiel van wensen en eisen vast. Op basis hiervan wordt een overzicht van voor u relevante ERP systemen gegenereerd. Op eenvoudige wijze krijgt u inzicht in mogelijke probleemgebieden en prioriteiten bij demonstraties. Bovendien kunt u afwegen of en waarvoor maatwerk noodzakelijk is.

Onafhankelijk ERP Advies

IPL Advies is 100% onafhankelijk. Wij helpen u bij de selectie van het beste systeem voor uw bedrijf en voor uw processen. IPL Advies ontvangt geen commissie of andere vergoeding van software leveranciers indien hun systeem op de shortlist komt te staan of wordt geselecteerd.

Behaalde resultaten

Wij hebben vele klanten geholpen bij succesvol verlopen selectietrajecten. Enkele voorbeeld van in verleden behaalde resultaten zijn:

  • Efficiënte selectie door toepassing van een gerichte selectiemethodiek en inbreng van kennis uit ons eigen onderzoek naar ERP Systemen
  • Objectieve keuzes gebaseerd op business argumenten in plaats van persoonlijke voorkeuren en dus beter geaccepteerde resultaten
  • Een betere en objectieve vergelijking van de oplossingen/functies die de verschillende ERP leveranciers aanbieden
  • Een goed uitgewerkt concept dat past bij uw toekomstige bedrijfsontwikkeling
  • Beter inzicht in maatwerk en waar beperking hiervan mogelijk is
  • Minder openen eindjes in het ERP selectietraject, waardoor bij de ERP implementatie een lagere kans op hogere kosten en minder passende oplossingen
  • Een beter contract met de ERP leverancier (u koopt alleen wat echt nodig is; beperking van maatwerk; lagere kosten)
  • Een implementatietraject zonder verrassingen
  • Beter gemotiveerde en opgeleide gebruikers
  • Een werkend ERP systeem dat werkelijk bijdraagt aan wat u wilt

Meer informatie

Voor meer informatie: 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl