Wij zien kennisoverdracht als essentieel voor een succesvolle samenwerking tussen uw bedrijf en ons. Kennisoverdracht aan uw mensen en hen opleiden is cruciaal in onze aanpak.

Kennis over bijvoorbeeld supply chain management, logistieke grondvormen, planningsmechanismen of documentatiestructuur vormt een basis voor structurele verbeteringen. Maar ook kennis over de eigenschappen van informatiesystemen of over de werking van ketens en netwerken kan bijdragen aan een solide antwoord op uw vragen. In adviestrajecten delen onze consultants deze relevante kennis met de medewerkers van uw bedrijf, zodat de zelfredzaamheid van de organisatie verbeterd wordt.

Met die doelstelling ontwikkelen we ook actuele opleidingen rond de thema’s bedrijfsvoering, productstructurering en documentatieopzet en ICT-toepassing, zowel inhouse als met open inschrijvingen.

Inhouse

Een inhouse opleiding wordt afgestemd op uw bedrijf. Dat geldt zowel voor de doelstellingen als voor de onderwerpen, de praktijkvoorbeelden en de oefeningen. Naast deze focus op uw situatie is een ander voordeel dat bij deelname van meer dan vier personen de inhouse opleiding al gauw voordeliger is dan de opleidingen met open inschrijving.

Recent zijn in deze bedrijfsspecifieke opleidingen de volgende onderwerpen aan de orde gekomen:

Supply Chain Management: In opdracht van Philips Lighting is een cursusprogramma voor de interne Supply Chain Management Academy opgezet. Sinds 2002 verzorgen adviseurs van IPL deze trainingen wereldwijd. Algemene Supply Chain Management kennis wordt gecombineerd met actuele structuren en vraagstellingen die spelen binnen de Philips Lighting organisatie.

Theorie en praktijk met ERP: Theorie en praktijk met ERP: Samen met ERP-leveranciers organiseert IPL voor hun bestaande klanten cursussen rond een concreet onderwerp binnen het thema logistieke besturing. De cursus begint met een theoretische bedrijfskundige inleiding en eindigt achter het scherm, met het praktische antwoord op de vraag: hoe doe je dat nu met mijn pakket? Op deze wijze hebben bedrijven daadwerkelijk blijvende verbeteringen doorgevoerd in de (logistieke) prestatie. Daarnaast is het gebruik van het ERP-pakket sterk verbeterd

Enkele trainingen en cursussen die IPL in het verleden voor het Mikrocentrum heeft gegeven:

  • Productieplanning en levertijdbeheersing
  • Beheersing klantordergerichte engineering
  • Standaards bij klantordergerichte engineering

De opleidingen zijn gebaseerd op een gedegen theoretische achtergrond en uitgebreide praktijkervaring van onze bedrijfsadviseurs. Deze combinatie zorgt voor een optimale overdracht van concepten en praktijkkennis.

Meer informatie

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl