“Modulair ontwerpen” is de nieuwe training van IPL advies in samenwerking met het Mikrocentrum. De eerste training zullen worden gegeven worden in september.

De training is bestemd voor: Product- en Projectmanager, Ingenieur, Productontwerper, Engineering Manager en R&D Manager

https://mikrocentrum.nl/nl/productontwikkeling-r-and-d/r-and-d-procesverbetering/cursus-modulair-ontwerpen/

Modulair ontwerpen

Modulair ontwerpen is een logische en bewezen strategie om succesvol te worden en te blijven. Helaas is het in de praktijk nog behoorlijk lastig en lopen veel bedrijven vast na een enthousiaste start. Het is te kostbaar en te tijdrovend om alle fouten zelf te maken en hiervan te leren. In de cursus Modulair Ontwerpen leert u de meest waardevolle lessen die andere bedrijven met vallen en opstaan hebben geleerd. Hiermee versnelt u het ontwerpproces, verkleint u de risico’s en vergroot u de kans dat de hele organisatie modulair gaat denken en werken.

Tijdens de training duiken we in op:

  • Vertalen van markt- en klantbehoeften naar duidelijke eisen voor modulair productontwerp
  • Definiëren van productfuncties en relateer deze aan technische oplossingen voor de modulaire architectuur
  • Identificeren en specificeren van opties, modules, interfaces en modulevarianten

Over de cursus Modulair ontwerpen

Het doel van de opleiding is om de basisprincipes van modulair productontwerp te begrijpen en hoe dit te implementeren met een actieplan, bekende valkuilen, en bewezen mitigaties. U zult  inzicht verwerven in hoe modulariteit het succes van uw bedrijf bepaalt en wat u zal helpen om te veranderen naar een modulair bedrijf.

Om succesvol te zijn in de ontwikkeling, verkoop, productie en service van uw product, moet er voldaan worden aan de uiteenlopende eisen en wensen van klanten, korte levertijden en concurrerende prijzen.

Wat kan er misgaan bij het modulair ontwerpen van uw producten?

Typische valkuilen zijn:

  • Onbegrip van wat modulariteit is
  • Geen duidelijk stappenplan of actieplan
  • Trial and error in plaats van een methodische aanpak.

INTRESSE?

Neem contact op met Frank Rood

06-40208628, Rood@ipl.nl of info@ipl.nl

www.ipl.nl