Case ERP Pakketselectie en Implementatie

De achtergrond

Spirotech ontwikkelt en produceert innovatieve totaaloplossingen voor het conditioneren van vloeistoffen in HVAC- en procesinstallaties. Denk hierbij aan snelontluchters, luchtafscheiders, vacuümontgassers, vuilafscheiders en hydraulische verdelers.

Spirotech is gevestigd in Helmond en heeft daarnaast vestigingen in België, Duitsland en Groot-Brittannië.

De probleemstelling

Het ERP-systeem van Spirotech dateerde van 2002 en liep niet meer mee met de laatste technologische ontwikkelingen. Hierdoor waren er problemen met het gebruik van moderne besturingssystemen op nieuwe werkstations.

Naast het ERP-systeem had Spirotech een losstaand CRM-systeem, dat door de verkooporganisatie werd gebruikt. Doordat het ERP-systeem en het CRM-systeem niet waren gekoppeld, moest data handmatig in beide systemen worden overgenomen.

Om voorbereid te zijn op de toekomst, besloot Spirotech over te stappen naar een nieuw integraal ERP-systeem met geïntegreerde CRM-module. IPL werd gevraagd om de selectie en implementatie te begeleiden.

De aanpak

De door IPL ontwikkelde aanpak voor ERP-pakketselectie is gevolgd. Nadat een beeld was gevormd van de processen, zijn diverse verbeterpunten gesignaleerd. In werkgroepen werden deze punten, zoals multi-company, stambestandbeheer, documentmanagement, planning, verkoop- en kostprijsbeheer verder uitgewerkt. Op basis hiervan is het eisen- en wensenpakket voor ERP geformuleerd.

Met de IPL-tool www.erp-portal.nl, in combinatie met de kennis en ervaring van IPL, is een ERP-shortlist opgesteld. Op basis van gerichte demonstraties, offertes en een meerdaagse workshop heeft het projectteam van Spirotech een unanieme keuze gemaakt voor een nieuw ERP-systeem.

Tijdens de implementatie heeft IPL het projectmanagement verzorgd en de inhoudelijke werkgroepen ondersteund. Na de implementatie heeft IPL tevens de optimalisatie begeleid.

Het succes

Spirotech heeft een standaard ERP-systeem gevonden dat voldoet aan de vooraf gestelde eisen, inclusief CRM. Op de vooropgestelde datum gingen alle vestigingen ‘live’ met het nieuwe ERP-systeem.

IPL-bijdrage:

  • Advisering bedrijfsprocessen
  • Selecteren van ERP pakket
  • Projectmanagement implementatie
  • Optimalisatie

Meer informatie

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl