De achtergrond

Rombouts Kunststof Techniek B.V. (verder RKT genoemd) is een specialist op het gebied van kunststoffen. Men heeft zich toegelegd op 4 kernactiviteiten, namelijk het verwerken van Thermoplasten, Thermoharders, Halffabricaten en PUPP Lining. RKT is een project gestuurde organisatie en is werkzaam in zowel de industrie, infra als de maritieme sector.

RKT is gevestigd in Tholen.

De probleemstelling

RKT was ontevreden over de werking van hun oude ERP-systeem. De planning en de voorraadadministratie werden niet gebruikt. Er was geen goed onderhanden werk beheer voor de projecten. De administratieve processen waren arbeidsintensief en inefficiënt. Daarnaast was er meer grip nodig op de projecten en processen.

Omdat RKT verwacht de komende jaren flink te groeien heeft met besloten een project te starten voor de aanschaf en invoer van een nieuw ERP-systeem. IPL werd gevraagd om de selectie te begeleiden.

De aanpak

De door IPL ontwikkelde aanpak voor ERP-pakketselectie is gevolgd. Omdat RKT de interne organisatie en de processen reeds tegen het licht had gehouden en al diverse verbeterpunten had gesignaleerd konden de eerste stappen van het selectieproces snel worden afgerond. Vervolgens is het eisen- en wensenpakket voor het nieuwe ERP-systeem geformuleerd. Focus lag op de projecten, planning en mobiele urenregistratie.

Op basis van 4 gerichte demonstraties en bijbehorende offertes heeft het projectteam van RKT een keuze gemaakt voor een nieuw ERP-systeem.

Het succes

RKT heeft een standaard ERP-systeem gevonden dat voldoet aan de vooraf gestelde eisen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl