De achtergrond

pack2pack International B.V. produceert metalen  verpakkingen voor toepassing in de voedingsmiddelen, verf- en chemische industrie. Jaarlijks worden in ploegendienst vele miljoenen producten geproduceerd, die volledig toegesneden zijn op de verpakkings-processen van haar afnemers en die vanuit grondstoffen volledig in Halsteren worden gefabriceerd . Een deel van de verpakkingen wordt aan de binnenzijde van een coating voorzien en aan de buitenzijde van een bedrukking. Het bedrijf bestaat reeds 75 jaar en is in 2014 verzelfstandigd.

De probleemstelling

pack2pack gebruikte het ERP-systeem JD Edwards, dat toen door het moederbedrijf werd gehost. Na de verzelfstandiging kon pack2pack daarvan na een uitloopperiode geen gebruik meer maken. Men moest beslissen met welk ERP-systeem men verder wilde gaan: een zelfstandige, gemoderniseerde installatie van JD Edwards, of een ander, voor pack2pack nieuw ERP-systeem. Het aantal systeemgebruikers bedroeg ca. 40. Complicerende factor was dat er een hoeveelheid maatwerk in JD Edwards was gerealiseerd.

De aanpak

IPL heeft op basis van de toenmalige inzet van het systeem, de organisatie, de mensen en de wensen naar de toekomst het advies gegeven om met JD Edwards verder te gaan en te upgraden naar versie 9.1, in een gehoste vorm. Daarbij is vastgesteld welk maatwerk voor de toekomst nog relevant is.

IPL heeft begeleid in de selectie van de implementatiepartner, waarbij een keuze is gemaakt uit een drietal partijen.

Vervolgens heeft IPL een belangrijke rol gespeeld in het project management van het upgrade project: het vasthouden aan de planning, het ontvlechten van de data uit het oude Greif-systeem, het mede opstellen van testscenario’s en het begeleiden bij het testen en de daadwerkelijke overgang.

Nadat pack2pack live is gegaan in januari 2015, heeft IPL pack2pack ondersteund in het vaststellen van de roadmap voor de toekomst van de inzet van JD Edwards en begeleidt de IPL-adviseur enkele optimalisaties.

Het succes

pack2pack is succesvol live gegaan en draait al enkele jaren tot tevredenheid met JD Edwards. De performance van het externe gehoste systeem is uitstekend.

Men heeft een duidelijke prioriteitenlijst voor verdere optimalisaties en is druk bezig om deze stap voor stap te realiseren.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl