De achtergrond

AVEX is een van oorsprong Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Breukelen. Het bedrijf is sinds 1988 actief in de zakelijke markt voor audiovisuele dienstverlening.

In de afgelopen tien jaar zijn de activiteiten sterk uitgebreid met vestigingen in Brussel en Londen. AVEX helpt opdrachtgevers om effectiever te werken en te communiceren en levert oplossingen die bijdragen aan de kernprocessen van klanten. Daarbij ligt de focus op de expertisegebieden Real Time Communications, Corporate Communications en Building Management. AVEX heeft een toonaangevende positie in de Benelux.

De probleemstelling

AVEX maakte gebruik van een informatiesysteem met een DOS-userinterface waarin de financiële administratie, de calculatie en een deel van de logistiek zijn ondergebracht. Daarnaast maakte AVEX gebruik van een verouderde versie van Microsoft Dynamics CRM. In CRM was met veel maatwerk een servicemodule ontwikkeld. Naast het DOS-systeem en CRM zijn vele randapplicaties ontwikkeld. De belangrijkste knelpunten van dit automatiseringslandschap waren de integrale planning van capaciteiten en materialen, integrale projectadministratie en de ondersteuning van de assemblage.

Dit applicatielandschap voldeed niet meer aan de eisen die passen bij de toekomstige ontwikkelingen van AVEX. Daarom heeft AVEX besloten dat de informatievoorziening en werkwijze verbeterd moet worden. Aan IPL is gevraagd het traject te begeleiden.

De aanpak

De door IPL ontwikkelde aanpak voor ERP pakketselectie is gevolgd. Nadat een beeld was gevormd van de processen zijn werkgroepen opgezet om diverse verbeteringen op het gebied van calculatie, projectadministratie, integrale planning, service en CRM verder uit te werken. Op basis hiervan is het eisen- en wensenpakket voor ERP geformuleerd.

Met de IPL-tool www.erp-portal.nl, in combinatie met de kennis en ervaring van IPL, is een ERP-shortlist opgesteld. Op basis van gerichte demonstraties, offertes en een diverse workshops heeft het managementteam van AVEX een keuze gemaakt voor een nieuw ERP-systeem.

Het succes

AVEX heeft een standaard ERP-systeem gevonden dat voldoet aan de uitgebreide eisen en dat aansluit bij de gewenste werkwijze. Daarnaast zal Microsoft Dynamics CRM een update naar de laatste versie krijgen. Het maatwerk voor Service zal uit CRM worden ontvlochten en door ERP worden vervangen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie: tel. 040 – 750 55 90 / office@ipl.nl