Hierbij verwelkomen we onze nieuwe collega Frans Looijen. Wij wensen Frans veel succes in het ondersteunen van onze klanten in de maakindustrie met het digitaal transformeren.

“Door standaardiseren en modulair acteren, heb je de beste kaarten in de hand om je klanten optimaal te bedienen”

Frans heeft ervaring opgedaan in het supporten van het ontwikkel- en bouwproces van commerciële schepen binnen een grote globale scheepsbouwer. Dankzij deze ervaring, die de brug slaat tussen business en IT, samen met zijn technische opleiding, weet hij wat er allemaal nodig is om een bedrijf te transformeren van een engineering-to-order naar een configure- to-order aanpak en de vertaling daarvan dat IT capabilities en eisen.

Naast de scheepsbouw ervaring heeft Frans een kunststoffen fabrikant geholpen in het “product” denken en het standaardiseren. Dit heeft geresulteerd in een reductie van engineering uren per order wat de levertijd heeft verkort en de kwaliteit op een niveau hoger heeft gebracht.
Hij is ervaren in de configuratie en implementatie van ERP & PLM systemen inclusief het demarcatie vraagstuk & integratie tussen deze systemen. Dit vanuit een business perspectief met daarbij het realiseren van de belangrijke brug naar het IT-component.

Het laatste jaar zet Frans zich in als consultant om bedrijven te helpen de complexiteit van laag-volume/complexe producten te begrijpen en ze dan te transformeren naar een modulaire onderneming. Frans helpt en begeleidt bedrijven in het traject van selecteren, configureren en implementeren van ERP & PLM systemen.